Testamenttirekisteri

Rekisterin tarkoitus

Testamenttirekisterin tarkoituksena on, että testamentintekijän kuoleman jälkeen rekisteristä voitaisiin selvittää:

Henkilön elinaikana yllä mainituilla seikoilla ei yleensä ole merkitystä, mutta kuoleman jälkeen pesänselvityksen ja vainajan asioiden loppuunsaattamisen yhteydessä testamentin olemassaolo ja sen säilytyspaikka ovat tärkeässä roolissa.

Rekisteröinti on testamentintekijälle vapaaehtoinen, eikä se ole testamentin pätevyyden edellytys. Testamentintekijän kansalaisuus tai asuinpaikka ei myöskään vaikuta testamentin rekisteröintiin. Rekisteröimällä testamentin, testamentintekijä voi varmistaa, että testamentti löytyy hänen kuolemansa jälkeen. Helposti, vastuullisesti - ja varmasti!

Rekisteri-ilmoitus

Testamenttirekisteri-ilmoittajan henkilöllisyys todennetaan ilmoitusvaiheessa ja hän yksin vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta.Testamenttirekisteriin merkitään:

Testamenttirekisterin tiedot eivät ole missään vaiheessa julkisia, eikä tietoja luovuteta ulkopuolisille testamentintekijän elinaikana. Testamentintekijän kuoltua tietoja annetaan perunkirjoitusta varten, mikäli Testamenttirekisteriin ilmoitetaan testamentintekijän henkilötiedot ja hyväksyttävä syy kyselylle. Perunkirjoitus on hyväksyttävä syy tiedusteluun.

Ohjeet rekisteri-ilmoituksille, toimi seuraavasti:

Hautajaistestamentti / Testamentin rekisteröinti / Testamenttiperuutus

  1. Kirjaudu sisään annettujen ohjeiden mukaisesti ja täytä lomake huolellisesti. Tämän menettelyn tarkoituksena on varmistaa oikean henkilön sisäänkirjautuminen.
  2. Siirry seuraavalle sivulle ja hyväksy painamalla ”OK”. Näet rekisteri-ilmoittajan tiedot, jotka on annettu sisäänkirjauduttaessa.
  3. Täytä huolellisesti lomakkeen kohdat ja lähetä tiedot.
  4. Saatuamme testamentti-ilmoituksen (Hautajaistestestamentti, Testamentin rekisteröinti tai Testamenttiperuutus) suoritamme kirjauksen Suomen Testamenttikeskuksen Testamenttirekisteriin. Lähetämme kirjauksesta vastaanottokuittauksen.
  5. Testamenttirekisterissä asiointi on suoritettu onnistuneesti ja turvallisesti.
  6. Voit tämän jälkeen tehdä vielä testamenttikyselyn, jonka avulla saat tulostettua esimerkiksi tallentamasi Hautajaistestamentin tai Testamentin rekisteri-ilmoituksen.

 

Rekisteröi testamenttisi nyt – helposti lomakkeella!